Followers

Friday, October 7, 2011

♥ kenape ALLAH temukan kita dengan org y salah ♥

Assalamualaikum...
♥ kenape ALLAH temukan kita dengan org y salah ♥


Memang sakit bila cinta yg kita dambakan selama ini tak dihargai oleh insan yg bernama kekasih,apatah lagi kita dibuang begitu saja... tapi,itulah juga petanda terbaik untuk diri dan kehidupan kita pada masa akan datang.


1. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya apabila kita bertemu jodoh yg sebenar,masih ada rasa syukur kita pada ketentuanNYA.


2. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita dapat menjadi penilai yg baik.


3. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita sedar bahawa kita hanyalah makhluk yg sentiasa mengharapkan pertolongan ALLAH.


4. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita dapat KASIH SAYANG YANG TERBAIK,KHAS UNTUK DIRI KITA.


5. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita sedar bahawa ALLAH MAHA PEMURAH & PENYAYANG kerana mengingatkan kita bahawa dia bukanlah pilihan yg hebat untuk kita dan kehidupan kita pada masa depan...


6. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita dapat mengutip pengalaman yg tak semua orang berpeluang untuk mengalaminya.


7. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita jadi MANUSIA YG HEBAT JIWANYA.


8. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita lebih faham bahawa CINTA YG TERBAIK HANYA ADA BERSAMA ALLAH.


9. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita LEBIH MENGENALI KEHIDUPAN YG TAK SELAMANYA KEKAL.


Wahai sahabat yg kecewa,menderita dan sengsara kerana cinta, fahamilah bahawa kehidupan kita makin sampai ke penghujungnya.


Hari esok pun kita sendiri tak pasti samada menjadi milik kita. Gapailah keredhaan ALLAH dengan melaksanakan suruhanNYA, dan meninggalkan laranganNYA..


PERCAYALAH sesungguhnya ALLAH malu untuk menolak permintaan hambaNYA yg menadah tangan meminta dengan penuh pengharapan HANYA kepadaNYA..


~ALLAH knows BESt!~♥

p/s : mesti ramai yg dah tau pasal ni kan..saja nk share lagi..amk dari FB...x ingat dah kat mana..

notakaki : teringat pengalaman sendiri...ada benarnya......

9 comments:

 1. yg baik dari allah yg buruk dari kita

  ReplyDelete
 2. =]
  tiap yang Dia berikan
  tangis dan tawa
  pasti ada baiknya utk kita!

  ReplyDelete
 3. setuju...
  ade sebab nape Allah duga...:)

  ReplyDelete
 4. aimi : a'a..pasti ada hikmah yg tersembunyi kan...hanya Allah yg tau yg terbaik utk kita...

  ReplyDelete
 5. "andai aku tak dapat memiliki nikmatnya cintamu,aku pasti akan dapat meneguk lazatnya redho pada takdir tuhanku"...tol tak Qaseh??...tak ada alasan untuk kecewa sampai merosakkan diri kan...

  ReplyDelete
 6. everything happen for a reason..hehe..

  ReplyDelete