Followers

Sunday, July 31, 2011

Unplanned Weekend!

Assalamualaikum n salam hari Ahad...

Unplanned Weekend vacation...Zoo Taiping...
Not much to say right now coz I have another event today..Let's see the pic below
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v

Zoo Taiping ~~


Get discount for the tickets


it's me loo ^_^


ok, see u then...I'll update this entry soon..insyaAllah =)
(ops..bajet ada org baca la blog nih kn..heehe.what eva..)


nota kaki : nk g event yg dh rancang minggu lepas...hopes, everything jalan lancar la
peace~~

Friday, July 29, 2011

Sotong Oh Sotong~~

sotong oh sotong .image google.x dan nk snap~~


Assalamualaikum & selamat tengah hari...

hye peeps..

amacam, uols sume dh lunch ..? mesti dah kan..kalau keje gomen mst masuk lambat sket.cam haku ni masuk awal la kn..standard la rehat sejam. Tapi leh je nk masuk lambat, pandai2 la kan..

haa...lunch apa..? aku lunch dekat2 area tempat keje je..Lunch kt luar la sebab tadi ada hal nk kena bayar bil elektrik. Tak bayar kang bergelap la pulak rumah kami. Kalau tak makan luar, makan kt cafe sini jer...Kalau hari2 makan situ, muak jugak la...

ok. ok. ok.. Nak cerita benda lain ni.Pasal sotong.Hah? Sotong? Kenapa ek ngn sotong nih...? haaa..Sotong ni la main menu aku hari ni. Hari ni saja nk ubah selera. Hari2 makan ayam. hari ni tukar la amik sotong pulak.Masak apa ntah..macam kari2 sket la..Aku amik la dalam 3 ketul sotong, telur masin sebelah dan terung sambal dalam 2 potong. . . ok, done. Mai la abg tu kira...dia tengok aku amik sotong 3 ketul..Macam terkejut sangat.Hah, sotong 3?! macam tu la lebih kurang reaksi die. macam suspen je la..dalam hati dok berkata "Confirm mahal ni" Habis la aku..dalam purse tinggal beberapa helai note biru...

Elok je abg tu pegi, aku suh kawan aku tengok harga.tu diaaaaaaa!!!...terkejut berrrr la aku...
RM10. haduh...sentap kottt....euwww....nak buat macam mana kan...dah amik, makan je la...Terpaksa la aku pinjam duit kawan aku..huk huk hukkk...

Nak tukar selera la kunun kan..hamekkk aku...errr...sotong mmg mahal eh..? aku xtau pulak harga2 makanan ni.selalu main amik ayam jer...

Kenyang la aku makan sotong sampai ke malam..huua hua huaaaa

nota kaki: lain kali xmo amik sotong dah..amik sket2 sudah...=

image : google

Wednesday, July 27, 2011

Wordless Wednesday 1 :Another Dreaming Place


















nota kaki : moga impian jd kenyataan utk ke sana ..=)



image : google

Tuesday, July 26, 2011

Nak Cuti Raya jugak

Assalamualaikum and good afternoon...

how's ur day today...? waaa....Damn sleepy!! So utk mengurangkan sleepy ni aku update la entry ni..

waaahhh...Bulan Ramadhan kini tiba lagi. Kurang dari seminggu kita nk puasa. So, sesiapa yang belum habis ganti puasa tu cepat2 la ganti. Kalau tak, kena bayar fidyah nanti...

Nasib dah habis ganti..ngee~~

Ok2..merepek mmg no 1. Td pas lunch aku dah apply cuti utk hari raya..haa..jgn main2...utk raya ni...puasa pon lom lagi dah apply cuti kan...kena la cepat..kalau dah approve leh la beli tiket raya.tiket ke pantai timur dah banyak habis. Tapi aku dekat jer...hehehe..dekat, dekat pon kena beli tiket awal. Kalau tak, kena naik bas lompat2..tak nak haku..seksa badan jer...

So, aku pon dah apply cuti tru system kt sini la..No need to see boss yet loo..[selamat]..hehe..Aku harap2 my lovely boss akan approve. Kalau tak, raya la kt sini dengan suasana sepi dan pilu..eceece...=P

FYI, aku ni masih budak intern. Itu la yang tak berani nak apply. tapi aku menggigihkan diri apply jugak..untung sabut timbul. untung batu tenggelam.untung aku, siapa yg tahu..? heheheh..=)

nota kaki : boss, tolong la approve cuti sy..sy nk balik buat kueh raya nih..ngee~~

Meeting Cancel

Assalamualaikum & Good Morning...

Sihatkah anda2 diluar sana? Hope sihat lah hendaknya..Mulakan hari dengan bismillah dan ceria2 selalu...

amboi..pandai la aku nk cakap2 kt org..mood tgh baik memang macam ni la kan..

Yes! Weekly meeting cancel hari ni..patut la rasa macam tak nak fikir je pasal meeting and nak cakap apa jap lg. Selalu kalut dok siapkan skrip utk cakap masa meeting..[wal hal, xde apa2 pon..]. Gelabah je lebih..teehee....


So, today the weekly meeting is cancel. Eh, ini tidak bermakna aku mau goyang kaki and buat tak tau jer...Aku ada target for this week. Target aku adalah, utk mengAdakan progress for my development project. I have too! Not enough time anymore...Apa? Rilex dulu..? hey..come on..no more rilex2..Time is running fast! Kena cepat2, nanti tak sempat nak siap.See, now dah nk abis bulan 7.bulan 8 is coming, puasa, raya.Then bulan 9 is coming.10,11,12..finish internship here.

See, cepatkan masa berlalu...ok, aku tak nak kira hari la..menggerunkan. yg penting mau buat kerja sekarang...adioss~~


nota kaki : try to achieve the target!


Monday, July 25, 2011

Kantoi..?

Assalamualaikum & Selamat malam semua..

hi peeps...

how r u sume...? hope sihat ye..tQ sbb follow this blog yg x seberapa nih...seriously, no idea to update this blog..tapi kesian lak kt die ni..dah lama x menulis kn..so, nk tulis lah walau pon sikit.....

ok la...al kisahnya pagi berlaku pagi tadi dalam pukul 8.35 pagi...Macam biasa la..masuk je ofis, on PC, terus on9 FB and blog..then, hari ni terlalu leka sampai aku x sedar ada seseorang eh bukan, 2 org masuk dalam bilik aku tuh...masa tu dok merewang kt FB dgn screen yg paling besar! oh, no...that's my mentor! oh...aku sudah KANTOI..!! rasa2 macam die nmpk je aku dok on9...im quite blur n panic that time...try to minimize the FB page...haha...gelabah kot..setelah minimize keluar lak page KOSMO!...alahai...mmg dh kantoi la kan..pepagi dok merewang kt alam maya...em..apa nk buat..nasi dh jadi bubur...anggap la die x nampak aku..huk huk hukk...

em..sebenarnye xde la dorg nk marah tp perasaan kita sendiri la..rasa macam x sedap la kan...bila mentor kita sendiri nmpk kita buat perkara selain dari kerja yg dia bagi..dia masuk bilik aku tadi pon sebab nk usha2 tmpt kosong kt situ..ada new hire masuk hari ni..itu je..aku je menggelabah semacam..hehee

so, mmg ps kejadian td, kena berhati2 kalau nk merewang pas ni..tapi td buat ke 2 kali dia masuk lagi bilik aku tuh..kebetulan tgh sembang dgn kawan..ecee..nmpk macam tgh discuss la...dia datang nk bagi buku log aku.buku log tu dah dkt 2 minggu x tulis! aku lupa nk minta...huh..will be bz after this...nk siapkan buku log tu!..

ohoo..macam2 kejadian berlaku hari ni..sabar je la...be discipline after this..hehe

moral of the story : berhati2 ketika merewang dari buat kerja lain...finish your work first...[kalau tensen, aku lepak kt FB jp..kikiki].

nota kaki : start counting the day...

Friday, July 22, 2011

Sleeping Beauty

woot woot...cess..bajet nk tengok korean drama semalam.Memang dok pilih2 nak tengok drama yg ada dalam external aku. akhirnya, aku memilih Full House. Saje je nk tengok lagi sekali. Setelah pulun abis tengok drama Autumn in my heart...Seusai Isyak, aku pon play la drama ni. dan tak sampai berapa minit, aku pon dh goal.Sleeping Beauty dan biarkan Full House yg tengok aku..ngee~~



Sleeping beauty macam garfield ni.Comel kan..hehe..Pukul berapa eh time tuh..rasanya dalam pukul 9 lebih.wah, lena sungguh aku.Maklum la, penat berpuasa agaknye. sampai kan pulut durian n kuih yg aku beli x makan..huhuhu..1 pembaziran berlaku kt situ.

aku terjaga pukul 11.30.[itu pon tersedar sbb teringat pulut durian aku].ngee...aku bangun dan terus....makan..eh..x lah..simpan dalam peti sejuk..sayang ooo..balik ni baru nk makan. My lappy sentiasa on la..oh, amik kesempatan utk on9 seketika.untung2 ada yg menarik...hee=P


yes!..ada la..yg ditunggu2 mmg ada..so, disebabkan tenaga sudah dicas dgn tenaga solar, aku pon dgn gigih on9 smpi lebam.hahaha...


mmg lebam kot..dekat pukul 3 a.m baru tdo..dalam hati berkata ["untung2 mimpi best malam nih"]....


tdo la cik qaseh ini krn mata sudah tidak tahan dan dia pon dh off9....wassalam


nota kaki : mimpi best sgt...ngeeee~~ >.<

image : makcik Google

I Love . . .




I love coding much much much..ahaakz



Assalamualaikum....

hi...

rasa macam dh lama x update entry nih..biasa lah, bila ada mood and idea bertungkus lumus la nk menaip..bila xde, xde langsung. Ni mencuri masa lagi utk update entry kt ofis.oh, I'm really bored..Bukan apa, apa yg aku buat ni x menjadi mula la bosan.Mula la tangan ni menggatal merewang kt alam maya.Tapi kadang tu boring jugak..

Agak boring kt sini apabila my roomate a.k.a my officemate dh terbang ke putrajaya.Cuti awal lak die kn..heehe..

Yang paling boring dan x tau bila boleh selesai ni adalah, projek aku yg ntah bila nk ada progress ni.Semalam minta officemate tolong ajar, boleh dah la..tapi x sama dengan requirement aku..alahai..ps tu hari ni pulak, coding yg dh berjaya semalam ada error pulak dah.tak boleh nk run [oh, maaf kpd sape2 yg x paham.ni pasal programming language ya].

Dan masa berlalu begitu saja..tanpa progress dari aku..coding oh coding...bisa membuatkan aku pening...Berharap sangat next week ada progress.kalau x, naya la..nk jawab apa time meeting...? erk....dh gerun nih...

wait n see la jawabnye...hehe =)


image : pakcik google

Wednesday, July 20, 2011

Wordless Wednesday : Dreaming Place















foot note : dreaming to honeymoon here with prince charming >.<

Monday, July 18, 2011

Tomorrow is Tuesday



salam...

ekeleehh..apa hal lak entry ni tajuk ni pulak kan..Semua org tau la esok hari Selasa..kikiki

Tomorrow is Tuesday and it will make me nervous until my last internship here. Every Tuesday morning, my team have weekly meeting...erk...I dont like coz I'll be nervous and nervous again..urmm..It coz my development for my project still in progress and dont have any improvement yet..arghh..I'm still blur doing this project.Everyday ask Aunt Google and Uncle Google but still dont have any improvement..

Wanna ask colleague..? Always nervous too..haizzz..bila la penyakit nervous ni nak hilang...ke mana saja follow me..huh...Mentor? lagi la...I'm Always misunderstanding the requirement..Doing project alone can make me crazy...All of us get the different project and application.So, I have too explore myself...

With full of hoping that tomorrow will get the improvement doing this project..

wanna back now..adios

No Shoutmix


see this..my bukti..I x tipu kan..hehe


Assalamualaikum....

Lunch sudah..? Im fasting today..so, today mmg xdak mood nk bekerja...ni mmg penangan Blues Monday nih..sat2...fuhhhh..semangat, semangat, semangat.datang laaa..hahaa...sat g semangat sampai la...jiwa sedang kacau, mana nk ada semangat..huk huk hukk...

Saja nk inform kt all peeps sekalian, kt ofis ni Im always be a silent reader...sometimes, I also comment at others..cuma yang x bestnya, kt ofis kesayangan ni xleh nk tinggalkan jejak kt shoutmix anda2 sekalian.mmg access denied! kena block! so, I rasa nk follow2 org, I follow je..tapi x dapat nk bagitau yang I dh jejak blog u all...untung la sape yang perasan kehadiranku ini...ngee~~

lagi 1, tangan I ni pon rajin nak mengKlik2 iklan u alls..so, klik I sama ye....hehehe...oh ya..kalau malam insyaAllah la boleh jejak kalian. tp dgn ehsan broadband my roomate la...tapi kan..tapi kan..broadband tu tersangat la laju line dia..sampai dh lewat malam baru abis BW [ayat perli ni].

Mencari Sebuah Kebahagiaan




::Mencari sebuah kebahagiaan ::


:: dalam mencari sebuah kebahagiaan memerlukan banyak pengorbanan ::


:: Tidak apa yang selalu kita impikan akan menjadi milik kita ::





nota kaki : berharap kebahagian itu akan hadir.....

Blues Monday






salam....morning morning morning...



hi peeps




Monday Monday Monday..permulaan hari utk berkerja dalam setiap minggu..uih..Monday selalu dikaitkan dgn istilah Black Monday, Blue Monday and what so ever...mengapakah..?




According to Wikipedia Blue Monday is a name given to a date stated, as part of a publicity campaign by Sky Travel, to be the most depressing day of the year. [nk tau lagi refer wikipedia eh.hehe].




See, the most depressing day of the year! kalau macam ni, tiap2 monday mesti org depressed kn..Tak baik utk kesihatan lah..=)




Monday become blue monday because, kita ni malas nk pergi kerja, sekolah, kelas or apa2 je la..maklum lah, cuti Sabtu Ahad dah simpan lemak banyak2, tu yg malas kan..




For me, sometimes, Monday I'll become excited want to work. But sometimes, I'll be lazy.Depends on situation.Kalau Ahad tu pergi jalan2 then kepenatan, offcourse la esoknya malas kan..




1 more, When I was in Sintok, the Blue day is Sunday! Know y..? It's because its the starting for class..uih...I dont like ok..Bila on9 je, kawan2 semua cuti time Sunday. Then, ramai yg pergi bersiar2 bila Sunday...me? kena p class la..study..huk huk...Now, back to normal when working day is Monday until Friday..ngee~~




Alaaa..hari apa pon sama je.Kena semangat la kan...kalau Monday blue monday so, hari2 lain ape pulak...pink day ade x...? kikiki




kepada semua, selamat bekerja dan belajar ye...semangat2 sket!


image : google



Sunday, July 17, 2011

Mode : Korea

video

Assalamualaikum...

today's mode : korea

tiba2 terdetik mau layan lagu ni...

pas ni rasa mau layan cite ni balik laa...huuuhu

ok la..selamat malam...adios


nota kaki : berharap prince charming dtg dlm mimpi ^_^

Saturday, July 16, 2011

::Jom join bloglist pilihan hati::

Assalamualaikum dan selamat petang...

hye peeps..

sedang BW tiba terjumpa blog ni.so, ada pulak bloglist pilhan hati. sy menJoinkan diri..ngee~=)
jom la join ramai2..


klik sini utk lebih lanjut...

1st Anniversary giveaway Dunia sebenar Shida

Assalamualaikum dan selamat malam

malam ni qaseh menJoinkan diri dalam GA dunia sebenar shida..tuan belog sudah berkali2 menjemput..malu pulak utk menolak undangan...hehe..bukan apa, lately busy sket sbb tgh praktikal.



pendapat anda tentang shida dan blog shida

my opinion...
  1. blog shida is nice with blue n white color and not too crowd.
  2. full of information and tutorial especially about nuffnang
  3. she is the first one who help me about nuffnang.tQ shida.
ok.done~

tag :-

Friday, July 15, 2011

This week plan

sungai sedim



macam best je tmpt nih


salam..hi...
jumaat sudah..tomorrow is holiday..yeayy..syioknyerrr.. i like it..tapi apa plan weekend ni eh..? xtau nk buat apa..my housemate xtau la ada yg balik ke x..as usual tinggal aku ngn ktrah jer la kot...kalau yg 2org lagi tu balik..huhuuhu..

so, nk plan ape eh..planning perlu mengambil kira kewangan dan itu adalah priority..hehe..

tiada wang tiada planning tiada jalan2 tiada hiburan..kah kah kah...


plan simple :


1) cooking ~ k.trah will be the leader..kite fikir nk masak apa nnt eh..
2) singing ~ me, will be the leader ..kite fikir nk jerit lagu apa pulak eh..
3) sleeping ~ both, sebab kite suka sleeping..hihiihi
4) driving ~ k.trah will be the driver ..i'm the one be as her assistant..hehe
5) boring - boring ..kite akan boring kalau doing nothing...


image : google

lebih baik dari semalam

Assalamualaikum n morning semua...

sebelum memulakan kerja, ini la kerja aku pagi2...menghadap blog kesayangan dgn menjadi silent reader or kalau rajin mengKomen blogger2 lain..tak pon aku tengok apa yg terjadi kt FB.itu je rutin pagian...eh, x lupa juga baca berita on9..

so, dihari Jumaat sbg penghulu segala hari, hari yg berkat lagi mulia, semoga segala urusan berjalan dengan lancar dan dipermudahkan oleh Allah..

dan, semoga hari ini lebih baik dari semalam.. semoga apa yg terjadi sebelum ini menjadi pengajaran utk kita di masa akan datang...jangan diulang segala kesalahan yg lalu serta cuba perbaiki diri kita..

jika inginkan sesuatu berdoa lah pada Allah, Dia maha mendengar lagi maha mengetahui..

aku juga ingin menjadikan hari ini lebih baik dari semalam serta hari akan datang lebih baik dari hari ini.semoga segalanya berjalan lancar serta aku akan lebih tabah utk mengharungi liku-liku hidup ini....wallahualam.....

Thursday, July 14, 2011

Hopes

salam....

nothing much to say..like this quote



"If you do not hope, you will not find what is beyond your hope"




anybody agree with me...?


bila dibaca dan hayati word by word memang benar kata2 ni...


kalau kita tidak punya harapan, apakah kita tahu apa yang ada disebalik harapan kita..?


tidak salah untuk mengharap tetap biar lah berpada kerana takut kecewa dengan harapan yang kadang-kadang kita sendiri tidak pasti.


nota kaki : apakah aku masih punya harapan itu...? urmm...

Kedah entertainment outlets not allowed to operate during Ramadan

Entertainment oulets in Kedah, including centers and discotheques, will not be allowed to operate during the month of Ramadhan.

Menteri Besar Datuk Seri Azizan Abdul Razak said live band perfomances with singers at bars, hotels, restaurants adn eatery outlets and areas easily accessed by the public also not allowed.

He said the regulation under the state Entertanment Enactment 1997 which listed these places, however excluded cybercafes, bowling and snooker centres.

Azizan also said that all Chinese eateries and outlets that catered for international customers were allowed to operate as normal.

they include fast food restaurants such as Kentucky Fried Chicken, mcDonalds and Pizza Hut, he said.

Azizan also said cultural and religous perfomances would be allowed during Ramadhan as long as they did not cause disturbance to others.

"This regulation is already in the enactment and it was enforced each Ramadhan but due to poor enformcement, there were those who did not abide by the regulation," he said after chairing the state executive council meeting here Wednesday.

He said the regulation would be fully enforced this year following complaints by the state Islamic Religious Councils during a meeting with district officers to prevent immoral activities during Ramadhan.

source : the star

Wednesday, July 13, 2011

cont : Video Conference

salam...

I just wanna share the experience of the video conference that I attended just now..

waaa...I'm really nervous, really excited for the video conference but it has to continue by tomorrow or the day after tomorrow...huaaaa...I'm really scared these 2 days just bcoz of the video connference! at last, I'm not done my part yet..There are several people not done their part also. The big boss said, it will continue..hurmmm..I'm become nervous again loo..=_='

This is my first time involve for the video conference. I'm so excited too. The new experience for me. Although I'm just intern student, I have to take part on this too and I feel like the staff here.
The conference involve more than 3 place which is Germany; Dresden and Regensberg, Austria; Villach, Asian Pacific ; Mallaca and Kulim and also Singapore.

So, this really the new one in my life and it will continue because I'll grad and get the job after this. InsyaAllah...

foot note : excited and nervous again..=_='

Tuesday, July 12, 2011

video conference


salam & selamat malam..

waahh..mata sudah ngantok tapi hati tegar mau update entry nih..

nervous la malam ni..mana taknya, esok ada video conference dgn big bos international for my team group..adoyai..agak menggerunkan la..sebab x pernah lagi buat video conference nih..first time kot..ntah apa la yg bakal terjadi esok...

berdebar utk menantikan hari esok..risau pon ada nih..
anyway, wish me luck ya..
semoga sume berjalan lancar esok..

ok la..nite..adios



macam ni la agaknya esok.


nota kaki : adakah prince charming akn muncul dalam mimpi aku..?errrr ^^

Kupon McD Free



salam n selamat petang


hi alls....


yezzaaa..hari ni wt overtime kt ofis (kui kui..bajet leh OT la dak intern ni eh)..xde lah..saja stay kt ofis ni jap sebab st lagi kami mahu berbuka puasa kt luar...=)


mula2 ingin memasak dirumah tiba2 my roomate ni teringin nk makan kt luar pulak..oleh itu plan bertukar dgn pantas sekali..ngeeee~~


oh..1 more thing, hari ni kecoh la kt fb tentang kupon mcD free..adakah itu benar..? im not sure too..tapi i dh print pon..mau claim beb..buy 1, get 1 free double cheeseburger! yummy yummy...promotion dh 2 days rupenye..esok last..so, yg masih belom print tu, ayuh print ramai2..get the doublecheese burger!








Never give up





just simply said...

>> never give up..

>> be strong..

>> will end this until last...=)


chaiyok chaiyokk...=)


image : google


nota kaki : semalam prince charming x datang dlm mimpi la..^^

Friday, July 8, 2011

boring

Assalamualaikum n selamat malam semua...




hye peeps...

what's up..? apa yg uols buat eh malam macam ni..? agak boring la malam ni n cuti minggu ni..

ni disebabkan 2 org housemate telah pulang ke kampung..so, tinggal 2 org je kt umah ni..really boring okeh...terasa sunyi sangat2...

hee...kt rumah sewa ni x biasa lagi tinggal berdua..paling koman pon bertiga...pas tu selalu cuti berjalan jer..macam last week balik kampung, week before tu tdo rumah kawan..so, this week x ke mana2..hadoooii..agak bosan ler kan...

apa mau bikin cuti2 gini..? erk....nasib baik my roomate tinggalkan broadband die.buleh la nk on9..kalau x, mati kutu la dok kt umah nih...hua huaaaa...

so, malam ni mau blogwalking la..tapi nk merayau ke mana eh..? ada idea..?




Thursday, July 7, 2011

Mencoba nasib

Assalamualaikum dan selamat tengahhari semua...

hye peeps..

entry kali ini bertajuk mencoba nasib...apakah nasib itu..? jeng jeng jeng...

ok..sebenarnya saje je buh title tu..xtau nk buh title apa kan..

nk mencoba nasib utk berniaga pulak..ok ke..? hehehe ^_^

tapi ni promote dulu la..kalau ada yg berkenan leh la proceed...ni la dikatakan mencoba nasib...hehe

erm...the thing is "Yassin Cover"

utk ape eh ni..? selalunya org bagi souvenier time wedding, engagement, aqiqah or so on...

so, kalau nk kelainan boleh la cuba bagi souvenier cam ni pulak...

ok la..jom tgk contoh ni ...




inilah hasilnya.=)



bahagian belakang (boleh letak nama n majlis)




bahagian depan




nak tau lebih lanjut leh klik sini


ok, sekian, adiosss

Wednesday, July 6, 2011

jiwa kacau

Asalamualaikum n selamat tengah hari semua



holllaaaa..heee..as usual la..curi2 masa utk update blog nih..not to much to write...but jiwa sedang kacau..pasal apa ntah..


jiwa kacau hati x senang ... wanna cry...huaaa...whats wrong with me ya...?


let list the cause :



1. boyfriend...? - erk...cannot be..coz still dont have

2. work ...? -erkk...myb coz still cant do it the codes but its normal for me as new intern here


3. money...? its normal too...need more attention on this kind of cause....hua huaaaa...the money is not enough.so, need to save it until the next allowance..


so...what is the actual cause..? i dont know also...teeettt..myb its number 1 but it cant be..? so how...? hahahaa..being crazy here...



ermmm...actually its related with feeling ^_^


the list above is just side cause...hehe..


feel wanna screammmmmmmm!!!!!!

Tuesday, July 5, 2011

Nah..rasakan

Assalamualaikum n selamat tengah hari...




hye hye hyeee...time rehat ni lah nk update blog..kt umah xde masa la pulak kan...eh..bukan xde masa tapi xde internet..aduh...dh cakap nk register broadband this month tapi banyak kekangan la pulak..so, postpone dulu..hehehe

erk...i just attended the weekly meeting with my team members..then, at the end of meeting my mentor asked me :


question : "have u start your development...?"


answer : "yes2.."


nahh..rasakan..padan muka...how come this world came out from my mouth..aduhhh...i didnt start any development yet..just try n error the coding that i got from internet...yesss...mati la ko..nmpknya.. i have to struggle to start the development...if not...oh..i dont know what is the consequence...


ohh..what to do...???? help me...!






Monday, July 4, 2011

times running fast today



Assalamualaikum and good evening...


hi peeps..


hye...really..time running fast today..i didnt notice it..almost 515 o'clock and wanna back home..


today's agenda

>> wanna ask about register of driving license


>> window shopping (yeayyyy..i loike)..hehehe

>> dinner tonite? - gcb McD myb...hahaha


huh...the whole day finding and testing the coding that i got from internet.waaa....at last i can run the coding. satisfied even though its not my coding..hehee..


just try and error to start my project development...



>> wanna back now! adios









Sunday, July 3, 2011

~ home sweet home~

assalamualaikum and morning!

yeaayy!!! home sweet home..kt kampung sekarang ni setelah 3 minggu dirantau org...hahhaa..poyos gilakk..baru 3 minggu dh menggedik macam ni kan..hehe

happy la coz dapat balik kampung. sejak praktikal ni mana ada balik kampung lagi..ni la first time..pada hal bukan jauh mana pon..2 jam perjalanan dah sampai..hehehee

balik pon sempena weekend ni jer..memandangkan semua housemate balik, sy juga x ketinggalan mau pulang..xmo la tinggal sorg kt umah sewa tu..cam takot jer...toink toinkkk..

hari ni sudah mau pulang ke sarang...huaaa...rasa macam malas jer nk pulang..nk duduk kampung boleh x...? mau nk kena penampor kan..hahaa...

kt kampung ni leh makan macam2 tau..haa..hari tu mak buat laksa, semalam buat bubur durian n pulut durian..haa.yg ni x leh tahan ni....dah lama taramm..asik usha kt pasar malam je pulut durian tu...hari ni nk melunaskan hasrat makan pulut durian..i like!!

eh..korg tau ke makan pulut durian..? certain org x tau makan n x suka makan..tp sy sgt suka makan..itu la pebret dikala musim buah...walau pon buah x banyak mana pon yg ade...^^

ok la..mau teman mak g kenduri...makan nasi kenduri..yeaayy..suke2 tgk org kawen..ahakk..k.adios