Followers

Friday, October 21, 2011

Awak dah tinggi..?

Assalamualaikum dan salam jumaat utk semua...

hye peeps..

rasanya lama dah tak mengarut dalam blog ni.asyik join segmen je kan..bukan apa, rasa macam tak cukup masa. maklum la, dah nk habis praktikal ni sibuk pulak. Projek hari tu kena enhance kan lagi.haihh..ingat dah setel kan..boleh la fokus kt report pulak..Ini ada lagi..em...=.=

eh eh..see, melalut sudah...haa, nampakkan tajuk tu..? "Awak dah tinggi..?" em...mengapa tajuk ni aku nk kupas yek...? [mesti korg terfikirkan]..Macam ini alkisahnya, jeng jeng jeng....disebabkan teknologi semakin canggih ni, wujud pulak Facebook yg menjadi medium terhebat utk berhubungan, ada seseorang ni add aku kt FB.wah! really excited k..lama sudah tak jumpa dia tu...almost 10 years myb.  FYI, boy tau..Kawan dari sekolah rendah start dari darjah satu lagi... memang terkejut bila dia add. Bukannya apa, dah lama kami lost contact. Masa sekolah menengah pon satu sekolah tapi cuma masa tingkatan 4 aku dah tukar sekolah teknik.so, since that memang lost contact. Seingat aku, memang tak pernah jumpa dia dah lepas tu...

So, bila jumpa kawan lama ni macam biasa la..nk tau perkembangan masing-masing la kan...Alhamdulillah, kerja elok dah dia tu..yang menjadi persoalannya, masa tengah chatting soal itu ini, boleh lak dia tanya "Awak dah tinggi...?" huaaaa..rasa nak menangis jer..buleh pulak dia tanya soalan itu [i know, he's joke only]. then, aku pon jawab "sy ni rendah je orgnya..." sigh =.= . . .

Alahai..kesian kt sy tau..Kalau jumpa kawan2 lama mesti soalan itu yg keluar..Dia bukan org pertama yg tanya soalan macam tu. Dah ramai yg tanya soalan yg sama...
FYI, sy ni memang rendah orangnya..tapi nk kata rendah sangat takda la pulak..Jenis kecik je [eh,kecik ke..demok ada la..ngeee~~]. Alaaa..tinggi tak hengat la berapa tapi myb dalam 153 or 154 cm...area2 itu jer...ceee..pandai dia balas balik...katanya sy ni takpa rendah janji tinggi ilmu, kaya budi pekerti plus cun [haa..yg ni bukan rekaan semata2.dia yg kata,ekekeke]...Rabun agaknya..cun apa seh..cumot ada lah..hehe...

Kan dah melalut lebih2 nih..ps ni nak makan calciyum la.Anak saudara I suruh makan calciyum supaya cepat tinggi..see, budak kecik pon pandai kan..sabo aje laaa ~~


sy bersyukur dengan apa yg ada sekarang nih..Walau pon kadang2 teringin jugak nk tinggi dan ramping persis model[bajet gila], tapi AKU TETAP AKU.RENDAH ITU COMEL TAU..ngeee~~~

so, sesiapa yg rendah cam sy join da club.heheheeh

notakaki : takleh nak tambah tinggi dah..tua sudah..but, i'm proud be myself =)

12 comments:

  1. bagi aie kalau rendah pun tak apa,nampak awet muda dan comel sentiasa,tak gitu?hee...syukur apa adanya..:)

    ReplyDelete
  2. takpe. tinggi ke rendah ke, janji hati baik. itu je.

    ReplyDelete
  3. saya rendah gak.hehe.
    jemput: http://nadiyahashim.blogspot.com/2011/10/contest-relaks-tenang-simple-entry.html

    ReplyDelete
  4. keh2...nyum2~! calcium.. hehehe.. tak tinggi pun takpe. nampak kiut dan muda. =) salam kenal. ^^,

    ReplyDelete
  5. tak pe la tak tinggi pun..genit itu comel..kemetot itu comel..pendek itu comel..see sangat banyak comel di situ hahahaha

    ReplyDelete
  6. hehe..tiba tiba rasa nk mkn kalsiummm =))

    ReplyDelete
  7. hai dear, you have been tagged by me dekat entry i. let's join the quiz ok. happy blogging sweetie .. n tq sudi singgah my blog :)


    http://bynurashikinj.blogspot.com/2011/10/have-been-tagged.html

    ReplyDelete
  8. kecik2 awet muda n comel plak tuh..hehe..

    ReplyDelete
  9. blueice : amik2...silakan..jom kasi tinggi...hehee

    ReplyDelete
  10. syuxer : hehee...awek muda eh..ok la2..boleh diterima..comel n comot...ngeee~~

    ReplyDelete