Followers

Wednesday, December 28, 2011

Segmen : Up Traffik Akhir Tahun!


Assalamualaikum..
Segmen ni juga sy telah ditag..So, join jgk..Kasi up traffic la kn..moh join ramai2..heheh





Cara untuk sertai segmen ini :
1.Follow this blog.
2.Buat Entri :
-Tajuk entri "Segmen : Up Traffik Akhir Tahun!".
-Letak Banner dalam entri dan link kan ke sini.
-Tag 2 Orang Rakan dan Pasti kan mereka tahu!.
-Publishkan entri tersebut.
-Tarikh Tutup 30/12/2011!
3.Letak LINK ENTRI di bahagian komen ini.
contoh :
-http://nabilamedan-taipmenaip.blogspot.com/2011/12/segmen-up-traffik-sempena-akhir-tahun.html (BETUL!)
-http://nabilamedan-taipmenaip.blogspot.com/ (SALAH!)

tag : hawa
          shida

Saya Sertai Bloglist Miss Nadya

Assalamualaikum..

Hollaaaa...Selamat Petang Rabu rakan sekalian.Haaa..sy telah ditag oleh fana utk join bloglist miss nadya nih..So, sy pon join jugak la..Sapa2 yg rasa nk join sila klik banner dibawah ni ye...




Syarat-syaratnya:

1) Buat satu entry dan letak tajuk ''Saya Sertai Bloglist Miss Nadya'' - Done -
2) Linkkan ke entry nie... - Done - 
3) Kalau sudi jadi lah follower Nadya...-Already done-
4) Copy banner atas tu dan letak dekat entry Saya Sertai Bloglist Miss Nadya - Done -
5) Tag 2 orang kawan-kawan korang...Pastikan dorang tahu...- Done -
6) Letak link entry korang kt bawah nie...- Done -
7) Korang nak letak blog nad dalam bloglist korang pon boleh lagi nad suka..:) -Already Done -

tag : Athirah



Kata Tak Pandai Masak....

Assalamualaikum ..
Selamat Malam....

Luahan hati aku : Susahnya nak maintain update entry tiap hari. Terasa masa sangat pantas berlari2 meninggalkan dunia yg semakin tua nih..ermmm..Aku rasa baru je habis praktikal.Ouh..Now, dah lebih 2 minggu aku menamatkan zaman belajar aku..Tak terkejar utk update blog nih -.- .

Oh ya..hope ini adalah entry ringkas dari aku lah..hehe..ahaa..Apakah tajuk entry aku ni..? Semacam je kan..Apa yg kata tak pandai masak tu..? hahaha...It's me looo..Memang aku yg cakap macam tu.Nak tau sila rujuk entry SINI .

Memang aku tak pandai masak tp tak bermakna aku tak tau langsung..As I said before, just simple one.See, today, I was cooking for my niece and nephew..hehe..Aku tinggal bertiga je kt rumah ni. So, nak tak nak, perut perlu diisi dan aku tak terfikir pun utk makan kt luar even tau kedai makan dekat dan can go anytime.

Aku masak Ayam Masak Merah hari nih.Alaa...basic2 tau la but to make sure the ingredients I called my mom.haha..And my nephew said,ermmm..Sedapnya..ahaha..budak2 tak pandai menipu kan.aduh..terharu seminit..ngeh ngeh ngeh. My sister in-law said, not bad..Sedap.Buleh kawen dah...ngeee~~

So, in conclusion my cooking today is success. Satu permulaan yg baik kan..Apa pon practice make perfect.. From now on, I need to practice to become better in cooking..=)


image : google..Tak sempat nk snap pic tadi..=)


notahati:keep learning for cooking...

Saturday, December 24, 2011

GiveAway by darkbatman.com


Assalamualaikum . . . 

Hi alls,

Selamat Hari Sabtu dan berhujung minggu.Sekian lama menyepi dari GA dan sebarang contest, kini sy kembali lagi..ahaa..Setelah ber"blogwalking", terjumpa satu GA by darkbatman.com. Terasa macam nak join la pulakkan.Untung2 boleh menang kan. Hadiah macam banyak jer..So, one of them should be mine..hahahaha [ketawajahat]. Jom la ramai2 join GA dari abg kacak lagi segak bergaya nih..[bodeklebihlapulakkan]. Ok la, btw, sesiapa yg nak join tu macam biasa la..sila klik banner abg kacak dibawah nih.Wish me luck and gud luck to all of you yg join GA nih..


tag : 


Wednesday, December 21, 2011

Siapa handal memasak? Lelaki atau Perempuan?

Assalamualaikum & Selamat Malam...

hye peeps..

Syok pulak rancangan TV malam ni.Berdebat pasal "Siapa handal memasak?Lelaki atau Perempuan?" ... Ouhhh..hangat betol isu ni kat TV ni..Host Fahrin Ahmad yg handsome and Ida yg comel tu serta 3 org lelaki jemputan utk membahaskan isu nih.Haishh..Ini tidak adil. hanya seorg perempuan disitu. Siapa nk back up dia..? Semua lelaki disitu hingaqqqq....Kesian kaum hawa..huhuhu

Fahrin Ahmad - amboi dia..asik nk backup laki jer tau..geram rasanya..nasib baik la handsome kan..hehe

Siapa handal memasak? Lelaki atau Perempuan? Haa..macam takda jawapan yg tepat je kt sini.Mostly memang Chef-chef kt hotel adalah lelaki.Eh, mana pergi perempuan semua..? Ahaa.mereka semua memasak dirumah laa..See, emak kita la kan..Siapa lagi...hehehe

Personally, bab memasak ni aku memang agak lemah.Sebab aku memang tak pandai memasak.Sekian.Tapi itu dulu la..Sekarang ni andai terpaksa mungkin boleh la kot nk memasak tapi just simple one lah.Nak yg complicated mau aku bawak buku resepi ke dapur.teehee...tapi tak salahkan. Itu jugak salah satu cara belajar memasakkan..=) . Org kata memasak ni senang. Main campak2 jer..Bagi aku pulak, semua bahan nk kena ada baru aku boleh masak.Kalau tiba2 ada bahan yg takde, mesti otak jam sekejap.blur.panic-.-
hahaha..itu adalah tingkah laku semulajadi bg org yg tak pandai memasak macam aku.agaknya laaa..hohoho

Banyak survey yg aku sendiri buat la kan.Org perempuan ni akan pandai memasak bila dah kawin..eh, betol ke..? Mana taknya, lepas kawin nak tak nak kena belajar masakkan. Nak bagi suami dan anak2 makan.Takkan la hari2 nak makan kt kedai kan.Tokey balak pon boleh jual lori.huhu. Opsss..tolong jangan salahkan aku.Ini survey sendiri ok..Dan juga atas effort si isteri jugak utk belajar memasak. Kalau takde effort, memang tak pandai masak sampai ke sudah la..

Di zaman sekarang, lelaki dan perempuan perlu atau harus tau memasak. Ok.Kenapa aku cakap macam tu..? Mostly zaman sekarang ni laki perempuan kerja.Ada kerjaya masing2. So, si suami perlu tau memasak jugak, sbb myb apabila isteri tak dapat nk memasak masa dia busy si suami pon boleh tolong masak kan.. Kata sayang bini kan..hehe..Give and take kan..haishhh..cara cakap macam la aku ni dah kawen -.-


cooking is must for wife especially

Opss...bocor sudah rahsia aku yg tak pandai memasak nih..Kepada my future mother in law jangan uji sy dengan masak memasak ye..sy sangat lah lemah..Aci tak cakap gini..hihihi =P

Alamak..adakah aku sudah out of topic? Tercerita bab aku la pulak.Ampun..

So, kesimpulannya kt sini apa eh...? Lelaki atau perempuan yg handal memasak..? err..Lelaki handal memasak dan glamor menjadi chef just because they choose cooking as their career and like to commercial it. Women tend to cook for their family and also their interest in cooking and not to commercial it. My opinion and my conclusion.teehee..




delicious dishes


Sekian, terima kasih.merepek meraban di malam hari.

notahati : cari calon suami yg pandai memasak.ngeh ngeh ngeh =)

image : pinjam pakcik google


Monday, December 19, 2011

Sayangi ibu anda selagi masih ada..

Assalamualaikum & Selamat Malam Semua..

hye peeps and readers...

Story yg baru je berlaku tadi..emm..terkejut dengan insiden yg beberapa second berlaku depan mata. Masa tu aku, adik n abg aku kt dapur. Aku ada buatkan air teh dan dari awal aku pelawa mak aku minum. mula2 dia taknak minum and at last dia minum jugak.Tiba2 mak tersedak dengan teruk. Firstly ingat biasa jer. Normal la tu tersedak tapi tadi tengok lain macam jer.Mak sampai tak sedar diri.collapse kt meja makan.Nasib masa tu tengah duduk. Kami semua sangat panic dan kalut. Aku tepuk2 belakang mak aku, abg pulak peluk mak cuba utk sedarkan mak. Mula2 mak tak bergerak. Tak lama pas tu mak tersedar jugak.Aku tengok badan mak macam kejang.Macam hampir nak stroke.ouh.Im really scared =(  Bila mak sedar, abg sapukan air dekat ubun2 mak.Biar mak bertenang dulu...Alhamdulillah, mak boleh bernafas dengan normal semula. Kami semua terdiam kaku selepas tu...Hanya Allah yg tau perasaan aku ketika itu. Kelu lidah ku..Yg aku tau aku sangat2 sayangkan mak..

jasa mak memang tak dapat untuk aku balas. Aku masih belum sempat utk beri wang hasil kerja aku coz aku baru je habis belajar and tengah cari kerja. Masih belom sempat utk aku berbakti pada mak yg dah melahirkan dan membesarkan aku serta memberi didikan agama dan pelajaran secukupnya. Semuanya masih belom sempat utk aku melakukan apa-apa..

Ya Allah, semoga Allah berikan kesihatan yg baik pada mak dan kami sekeluarga. Semoga dipanjangkan umur mak dan kami sekeluarga. Semoga Allah rahmati kami dan kita semua..




my mom n me >> May Allah bless 

p/s : Sayangi lah ibu bapa anda selagi mereka masih hidup. Terlalu banyak jasa mereka kepada kita semua. Mungkin ada yg merasa ibubapa mengongkong hidup kita, tapi percaya lah, mereka buat semua itu kerna mereka juga sangat2 sayangkan kita dan taknak kita terjerumus ke landasan yg salah..

notahati:aku sangat sayangkan mak dan keluarga aku..

Jalan-Jalan i-City

Assalamualaikum..
hye peeps..sihat? hope semua sihat ye..

Alahai..kenapa malas benar nk update blog nih..? sedangkan punya masa yg sangat maksimum. Oh no..why ya..? Lack of idea may be..Depends on mood jugak.ye dak..kalau ada mood, semangat nk update blog sangat lah berkobar2...

Ok,continue my jalan2 in Kuala Lumpur. Macam la tak biasa ke KL.Pada hal selalu jer..Selalu dok rumah abg n kakak je pas tu g shopping complex. Ini g jalan2 with yg tersayang...ngeee~~

Jalan-jalan i-City Shah Alam..Ahaa...baru nk update ke..? Story dah nak basi la.As I mentioned just now, no mood no entry lah. Siapa yg pernah pergi i-City..? Sila angkat kening..teehee..

Actually, aku pergi i-City ni last week. Semua org asik dok sebut2 i-City nih ha..best sangat ke..? nak la jugak tau kan..So, pergi la aku ke sana diwaktu malam, of course! Siang ada apa.?Lampu pon tak pasang lagi. Excited jugak la nk kesana. Heboh diperkatakan i-City itu sangat syok.

Jalan agak jam kt sana dan tersangat la ramai umat manusia yg jakun macam aku jugak.Jakun nak tengok lampu warna-warni lagi cantik berkilau. Serius, agak sesak dan sesiapa yg ada ank kecik tu, perlu pegang dengan kuat dan hati-hati. Silap-silap boleh hilang. Terfikir sejenak..apahal la ramai semacam je hari tu..Lupa la pulak, aku pergi time weekend and school holidays. Ofcourse la so crowded -.- . Tak suka crowded sangat, lemas aku dibuatnya. Nak amik pic pon susah sebab dah terlalu ramai kan -.-


oleh itu mari lah layan pic ni..


dibawah cahaya lampu oren berkilau


bangau oh bangau.ramai gak nk bergambar kt sini.


krismas tree? myb..cantik sangat.putih suci


zoom sikit


merak oh merak.sini pon ramai dok bergambar tak terkecuali aku.haha..emm..tak dapat snap with si merak yg full. ramai org -.- 


juntaian / untaian lampu-lampu


lampu-lampu yg berkerlipan dari pohon2 pokok..=)


interprem sikit =) 


oh..i'm not ready. why snap my pic..? err


muka bangga bersama lampu-lampu yg cantik dan berkilauan itu.

ok, abis dah story at i-City..Actually time ni dah penat sangat. Al maklum lah dah sehari suntuk berjalan. Nak2 jalan kt situ becak.need to be careful. Abis lah kasut I yg putih tu nanti. Eh, mst pelik kan..kenapa gambar aku sorg je dalam ni..? err...dah pergi berdua, so I was the model and he was a photographer..teehee..maaf, sy tak pandai tangkap gambar...ngeee~~ =p

notahati : thanx bring me here..love it even I was exhausted. =)




Thursday, December 15, 2011

Jalan-Jalan di Look Out Point

Assalamualaikum dan selamat malam semua...

hye peeps..

macam lama je tak buat entry panjang2 kan.Memandangkan aku tersangat la mempunyai masa terluang, so, nk taip panjang2 la..

Ok ok, malas nk merepek meraban.Straight to the point. Last week aku ke KL ke rumah abg ku. Jalan-jalan la setelah abis praktikal kan.Jalan-jalan cari makan, jalan-jalan makan angin, jalan-jalan cari kerja..opss..ada kerja kosong tak..? aha...iklan sebentar..=)

Korang semua ada tak tempat idaman yg terasa nk pergi la selain luar negara..? haa..macam aku my dreaming place adalah Korea or Paris. Nak realisasikan yg itu sangat la tak pasti bila kan..so, berangan dulu pon tak pe kan..bukan kena bayar pon..

Actually aku dah lama berangan nk ke suatu tempat yg tinggi, yg boleh nampak seluruh pemandangan..tak kisah la kt mana pon. kalau kt Perak kena nampak seluruh Perak la kan.Tak kan boleh nampak Penang kot..teehee..=P.

Then, 1 day aku punya dreaming ni menjadi kenyataan. Sungguh aku tak sangka kan..Tanpa diduga aku boleh berada di tempat yg aku angankan sebelum ni. Aku kini berada berada di tempat yg tinggi dan nampak seluruh pemandangan Kuala Lumpur. Bukan Penang or Perak ye..coz aku makan angin di KL.Cuma aku bayangkan tempat tu aku boleh menjerit sekuat hati. Biar dunia tau apa yg aku rasa sekarang nih..Biar dia tau yg aku sedang gembira. sedang sedih.kongsi bersama dunia...huh....kalau time tension memang best utk menjeritkan..

ohoo...kan dah panjang berjela..ok, aku pergi sini la...Look Out Point at Jalan Ampang Hulu Langat. Atoi..macam jakun la pulakkan.oh, aku memang jakun ok.excited sangat dapat pergi situ. Aku pergi waktu siang. Tempat ni lebih menarik waktu malam. Pergi sana pon just tangkap gambar. View memang cantik la..Kt atas tu ada restoran. Kami takade la makan kan..Sebab niat bukan nk makan. tengok pada restoran tu macam boleh tahan je harga dia. Eh, jom la layan gambar pulak..



at car park in front of Look Out Point Western Food Restaurant


Look Out Point Western Food 


bergambar dgn helang.eh, ni bukan Langkawi ok..sila jgn salah faham..hehe

 

to go upstairs to view the panorama


Haven Restaurant


Di Puncak!! yeayy..sampai jugak akhirnya. Belakang tu view KL.Boleh nampak semua.Malam lagi cantik.
Bawah tempat aku berdiri ni ada restaurant ok.boleh la menikmati makan malam yg sgt romantik disini.

ok, last but not least, Im really happy coz dapat jejakkan kaki ke sini. dengan rasa tak sangka dan tak percaya. Seperti memahami apa yg aku mahu..huhu...
I hope I can reach here again at night with a romantic candle light dinner while viewing the panorama.ouhh..so sweet...^_^

A bit info for Look Out Point (LOP)
  • Look Out Point Western Food - dah kata western, so western food la kt sini. paling famaous special steak -  so, LOP Western Food ni ideal for no-frills, good-old meal while enjoying the view
  • Gasoline Cafe - modern lifestyle - TomYam Seafood Soup famaous nih...
  • Haven Restaurant - beautiful location for lunch, tea or dinner with its breathtaking view and lovely ambiance.has panoramic view of KL at 280m above sea level. sunset dinners are a favorite Haven's Patron -  Fish and Chip features batter fried fish fillets with a dollop of finger -licking good tartar sauce
  • Panorama Restaurant - giving dinners the highest view of the Skyline in Look Out Point - Assorted Pizza.

notahati: thanks a lot because bring me here.really appreciate and i'm happy..=)


Wednesday, December 14, 2011

Hati-hati memberi hati....

Assalamualaikum..

Jiwang mode :

"Pesan pada DIRI.. Jangan tersalah memberi HATI pada insan yang tak sudi.. Pada insan yang tak mengerti.. Kerana,sekali awk memberi, selamanya dia di HATI.. Kerana,sekali awk dilukai, sampai bila2 tetap awk ingati..Pesan lagi pada diri, hati2lah dalam memberi HATI sebab ia hanya untuk insan yang tahu menghargai betapa tingginya nilai sekeping HATI."

Jangan memberi harapan pada yang belum pasti,
kelak ada insan yang bakal dilukai,
Jangan menaruh harapan pada yang belum tentu dimiliki,
nanti hati yang kecewa sendiri.
Sebaliknya,
gantunglah segenap pengharapanmu kepada Yang Maha Memberi,
nescaya dirimu tak sesekali dizalimi,
kerana Dia mendengar pengharapanmu setiap kali & Dia menunaikannya dgn cara-Nya yang tersendiri



TIP CINTA : Hargai dia yang berada didepan mu sementara kau masih memiliki peluang itu. Jika sayang katakan sayang, jika cinta, cintai dia sepenuh jiwa... Kelak menyesal bila dia sudah tiada. Di kala itu segala-galanya sudah tidak bermakna... "Hadirnya aku dalam hidup mu bukan untuk menjadi boneka atau plan B dikala kau gagal"

p/s : dipetik dari fb..

notahati : sangat berhati2 utk memberi hati kepada yg sudi dan tau menghargai nilai sekeping hati kecilku

Rumput dan Kasih Sayang

Assalamualaikum & Selamat Malam semua..
Malam ni nk share kisah rumput dan kasih sayang. Mungkin terdapat pengajaran melalui cerita ni. jom baca!




Seorang murid bertanya pada gurunya..
Pada suatu hari di sekolah, seorang murid bertanya pada gurunya. Ketika itu guru tersebut sdg mengajar mengenai kasih sayang.

Pelajar: “Cikgu, mcm mana kita nk pilih seseorang yg terbaik sbg org yg paling kita sayang? mcm mana juga kasih sayang itu nk berkekalan?

Cikgu: “Ok kamu ikut apa yg sy suruh. Kamu pergi ke padang. Kamu berjalan di atas rumput sambil memandang rumput didepan kamu. Pilih yg PALING cantik tanpa menoleh ke belakang lg walau skali. Dah petik rumput yg PALING cantik, bawa ke kelas”


Apabila pelajar tersebut pulang ke kls, tiada sehelai rumput pun ditangannya. Cikgu bertanya, kenapa tiada rumput yg dipilih?

Pelajar: “Tadi masa sy berjalan, sy carilah rumput yg paling cantik. Mmg ada byk yg cantik tp cikgu kata petik yg paling cantik, maka sy terus berjalan ke dpn smbl mencari yg paling cantik tanpa menoleh ke belakang lg. Tp smpai dipenghujung padang, sy tak jumpa pun yg paling cantik. Mungkin ada diantara yg dibelakang sy td rumput yg paling cantik tp dah cikgu cakap tak boleh menoleh ke belakang semula, jd tiadalah rumput yg sy boleh petik”

Cikgu: “Ya, itulah jawapannya. Maknanya apabila kita telah berjumpa dgn seseorang yg kita sayang, janganlah kita mencari lg yg lebih baik dari itu. Kita patut hargai org yg berada didepan kita sebaik-baiknya. Jgn kita menoleh ke belakang lg kerana yg berlaku tetap dah berlaku. Semoga yg berlalu tidak berulang lg. Dan ingatlah orang yg plg kita sayang itulah yg paling cantik dan paling baik. Walaupun nk ikutkn byk lg yg cantik dan baik spt rumput td…



moral of the story : jangan menoleh ke belakang lagi setelah kita menjumpai orang yg kita sayang.hargai lah org yg menyayangi kita yg berada didepan mata kita dan tidak mencari yg lebih sempurna kerna tiada sesiapa yg sempurna didunia ini melainkan Allah s.w.t.




notahati : kamu adalah rumput yg paling cantik itu ^_^

Thursday, December 8, 2011

1st GiveAway Lily Butterfly by Miss Wandalaara.

Assalamualaikum..

cess..entry sebelum ni cakap aku nk tido dah kan..tapi tangan ni gatal dok blogwalking. tuan blog suruh join give away nih.so, apa lagi..lama dah tak join. harap2 ada rezeki boleh dapat hadiah lagi..weeee..syiokkk

nk join? meh klik banner ni


tag 3 org ni.yg lain kalau nk join jugak dialu2 kan sangat. hadiah menarik menanti anda!

tag : 

Thanx Nuffnang!!

Assalamualaikum..
Selamat malam semua...

wow...semangat nk update entry malam nih..semakin berkobar2 dengan kehadiran abg posmen petang tadi. seronok dapat surat. maklum la, lama dah tak dapat surat kan...kalau surat hutang takmo la kan..tak syiokk =.=" . .

Actually petang tadi dapat surat dari nuffnang. wow! cek from nuffnang!! sangat teruja ok..Ni first time cash out setelah sekian lama menabung kt nuffnang. Walau pon nilainya tak banyak mana, tapi aku tetap bersyukur. At least ada jugak duit utk aku yg dah tak bekerja ni..sedih kt sini -.- . bila la syarikat nk melamar aku kerja eh...? errr..mengarut sudaa..

btw, thanx nuffnang.akhirnya aku merasa juga duit dari nuffnang. Asyik tengok org lain dapat duit je kan..jealous la jugak kan..ekekeke. Pas ni nk banyak2 lagi boleh tak..? kawan2 tolong la klik2 iklan2 tu ek...


hasil blogging dari bulan mac.lamakan..? hihihi


ok la.mata macam dah mengantuk nih. dok pekena maggie kari tadi.mau tido suda..nite semua..

notahati : alhamdulillah, syukur sangat skrg nih.nanti nuffnang kasi banyak2 lagi tau..ngeee~~

Spontaneous Thursday

Assalamualaikum..

hye hye hye selamat pagi n morning utk semua..

i'm back...yeahh..i'm back to my lovely blog and also back to my hometown. Today is the second day i'm being a jobless. hahaa.why jobless ek..? err..aku baru sahaja menamatkan praktikal 6/12/2011 hari tu..So, aku balik kampung pada hari yg sama  jugak. excited lebih la katakan..lagi pun nk buat apa tunggu lama2 kt rumah sewa tu. nanti kena bayar lebih. owner pon dah nk rumah dia tu balik.

habis praktikal kira habis terus la. no need to continue study coz our practical in last semester. so, untung la kt sini kan.kalau macam politeknik dulu, lepas praktikal kena masuk belajar balik.

now,berehat2 dirumah sambil cuba memikirkan cara terbaik utk diet.hahhahah diet?! aku dah semakin gemox and bambam...warghhhh..tak suka tak suka tak suka...=(  adakah cara utk melunaskan hasrat aku nih.? errr..macam susah je kalau dah duduk goyang kaki kt rumah kan..hottoke.. hottoke .. hottoke..??

tak tau nk merepek apa nih..semangat berkobar2 nk update blog tapi tiba2 idea hilang.huh..bila idea dah mai baru aku update la..ok..adios

notahati : macam2 perasaan sekarang nih...@.@

Friday, December 2, 2011

Welcome December!

Assalamualaikum...
hollaa peeps..
Wooott...lamanya tak update kt blog nih...Im quite busy lately and now still busy but try to update this blog...miss my blog so much..ehehe..

Welcome December!
oh yeayyy..Agak ketinggalan la pulak kan..Tapi hari ni baru je 2nd Dec kan..Kira masih belum terlambat nk wish la kan..=)

November punya cerita pon tak dan nak update lagi..Nanti2 la bila ada masa I update la..lepas ni memang tersangat la banyak masa yg terluang kan..

Ni Jumaat yg terakhir aku akan berada di Kulim nih.Next week, tinggal lagi 2 hari je. Isnin and Selasa is the last day of my practicum..Yuhuuu..im free..Tak sabar nak balik kampung..yang tak bestnya..aku macam tak sempat je nak siapkan enhancement project nih..alahai..mmg rasa tak syiok la kan..

eh eh..nanti la story lain..banyak sgt rasanya nk dicoretkan kt sini.hehe..

ok..adios

* notakaki change to notahati ok kan..woooottt

notahati : dalam hati ada theme park..ngeeeee~~

Wednesday, November 30, 2011

Wordless Wednesday

Assalamualaikum ..



Wednesday, November 23, 2011

Wordless Wednesday : Happy

Assalamualaikum..


Monday, November 21, 2011

Alhamdulillah..Finally..

Assalamualaikum dan selamat malam semua..
hye peeps...sudah tidur kah kalian semua..? hee..biasa la..khabar sebagai pembuka bicara..

Alhamdulillah, Alhamdulillah, Alhamdulillah, syukur sangat sebab...akhirnya aku lulus Test JPJ dengan sekali saja..fufff..Aku tak sangka boleh lulus jugak sebab aku memang takada confident langsung utk test ni..Terima kasih sangat kt K.Trah a.k.a housemate aku yg bagi aku pinjam kereta dia utk test pandu..Tapi malangnya, dengan kekalutan aku, aku buat mistake then cover tayar kereta dia pecah sikit...im really sorry..tak sengaja sangat =.=" . Mesti mak awak marah kita kan...sob sob sobss...=(

Thanks to u dear..coz give me moral support..Ya, I really need support. I'm down since QTI test. huh..moral down ok..Masa sampai litar, Tuhan je yg tau perasaan aku..Nervous sangat..Baca macam2 dalam hati nih...utk hilangkan nervous.dap dup dap dup jantung aku..Aku calon no 4 kot..agak awal la jgk...Masa naik bukit tu nasib baik la lepas..haha..aku lupa pakai seat belt ok..JPJ buat2 tak nampak kot...teehee...Side parking n 3 pointer pon semua ok..Then, jalan raya yg paling takot..Takot lupa jalan..haha..nasib baik JPJ tu kata kalau lupa jalan, boleh tanya dorg..Lega disitu. Em..assalamualaikum sebagai sapaan aku..dah setel buat 5 perkara tu jalan la aku..haih..nervous nervous. Buleh pulak dia dok sembang ngn aku..layan je la..Macam2 pulak sepanjang perjalanan tu.. Nasib dapat JPJ ok plus baik hati jugak la..Kalau aku salah, dia bagi tau...Alhamdulillah, aku jugak yg drive sampai masuk litar..Lulus! Alhamdulillah...

Di waktu petang aku n k.trah ke giant. Belanja dia secret recipe..teringin makan blueberry cheese cake katanya..Jom2...err..padahal baru smlm dia makan..hehe...Terima kasih tak terhingga la kt u..lulus jugak sy..=)


jom layan gambar sikit..


my cake- chocolate indulgence..sedap ok..=) 


white coffee - tu pasal la aku takleh tdo lagi nih..sigh =.=


k.trah dengan muka nikmatnya makan cheese cake..

it's me..control ayu la pulak..hehe ^_^

Thanx to k.trah again and thanx to u too my dear ^_^

notakaki:Alhamdulillah..syukur semuanya berjalan lancar..

Saturday, November 19, 2011

Driving Class -Extra

Assalamualaikum..
hye peeps...

moga semuanya sihat2 belaka la ye..Hari ni aku nak story pasal driving class lah.Esok aku ada test JPJ dan alhamdulillah pra test tu aku dah lulus. Cuma aku agak tak berpuas hati dengan perfomance aku masa QTI tuh..Entah la..rasa tiba2 tak boleh nk buat. Mula2 aku tengok cikgu tu pun aku dah rasa tak sedap hati. Sangat tension dan stress muka dia.Dalam hati ni berdoa la supaya tak ada apa2 berlaku..Emm..menggelabah, panik, serabut semua cukup utk aku kena marah dgn cikgu tuh..spoil my mood ok...

Masa test pulak guna kereta Viva. Yang belajar Kancil jer..So, aku jadi macam terkejut dan tak biasa nak bawak. Maklum la..kereta baru dan lain sikit. Myb itu salah satu sebab aku nervous dan enjin entah berapa juta kali mati...haih =.=". Masa dah nk sampai litar pun enjin mati.. Panik semua cukup then tak buleh start. Kena marah lagi. Rasa nak menangis je masa tu.Turun je kereta menggigil kaki dgn tangan.Air mata sikit je lagi nk merembes keluar.hukhukhuk..serius, tak suka bila ingat pasal tuh..-.-

Aku tak tengok pon kertas tu..lulus ke gagal.Aku agak aku gagal la kan..tunjuk kt cikgu yg satu lagi..dia baik..dia kata ok la..lulus la ni.oh, yeke..? lega la sikit..aku cerita la kena marah je dengan cikgu tu..dia kata cikgu tu ok..dia tension sebab dari pagi lagi ada QTI. See, im the last person, then stress dia lepas kt aku..emmm =.="

Hari ni pulak aku amik extra class 1jam= rm30.saja nk bagi ingat step balik. Ouh..hari ni pon perfomance aku merudum bagaikan apa..baik dilitar mau pun kt jalan raya...What's wrong with me? I dont know..kenapa jadi macam ni.Dan aku rasa aku tak bersedia utk test esok. tapi apakan daya, aku dah register kot dan nak tak nak aku kena hadapi jugak. Kalau bukan esok, next next next week kena buat jugak..Aku redha je la..dalam hati ni sangat tak yakin utk esok. Cuma masih ada sekelumit harapan utk aku lulus esok. Esok la penentunya. Kalau tak lulus, kena la retest balik..itu yg tak bestnya. Kalau boleh biar lah sekalikan..

Sedih la pulak tiba2..Tiba2 tak yakin dengan diri sendiri..
Doakan aku boleh buat esok eyh... 

notakaki:sangat nervous dan aku redha kalau kena repeat =.="

Thursday, November 17, 2011

Interview Oh Interview

Assalamualaikum dan selamat malam..

hye peeps..
sihat..? hope semua sihat ok..

Jom terus ke tajuk entry utk malam ni..Interview Oh Interview...Ya.interview again..and now is my turn ok..not my friend anymore. He already got the job..Congrats dear..

fufff..i can't sleep. still thinking about the interview tomorrow. What kind of question that they will ask me? What kind of test that they will give me? huhh...everything in my mind right now...

Test? Technical test? IQ Test? EQ Test..? too many test ok..which one will come out tomorrow? I was text the person who called me for come to interview..and asked him whether there have a test or not and how many interviewer will in charge.Ok,

the answer was;
it behavioural cum technical. there will be 1-2 persons.

aduh..meaning..? err..i asked my office mate and he said, yes...there have a test.. off course la..IT interview must have a test...errr...i don't know about that. just heard from others. fuff...1-2 persons will be the interviewer..haihhh =.="

The company also the famous one.Big too..so, no wonder la im really worry right [sedapkanhatisendiri]. So, whatever it is, tomorrow is the day.Sometimes, I think I dont want to go..But sometimes wanna go..just to get the experience right. If the job is for me, InsyaAllah it will be mine.If not..find another job..peacee~~

btw. wish me luck ya...thanks =)

notakaki:sangat nervous oke



Tahniah Kakak!

Assalamualaikum..
Alhamdulillah..masih punya kesempatan utk menulis di blog ini...[alamak..ayat skema la pulakkan..hehe.]
Rasa dah lama betol tak mencoret2 kt my lovely blog ni..Actually banyak benda yg nk ditulis tapi tak punya masa dan kesempatan. Busy je bulan ni.Dah busy, penat pulak tu. So, terabai la blog ni..Jangan merajuk sudah la ye blog..hee

Ok, as we know...Keputusan peperiksaan Ujian Penilaian Sekolah Rendah (UPSR) keluar hari nih..Haa..apa kena mengena dengan aku pulak kan...Oh, aku ada 3 org ank saudara yg ambil UPSR ni.2 org perempuan 1 org lelaki. Tahniah la kat anak2 sedara aku sekalian escpecially kakak yg dapat 5A..Tahniah tahniah tahniah..Yang tak dapat 5A tu, tahniah jugak tau sebab korg semua dah berjaya jugak mengharungi detik2 bergelar seorang murid dan berjaya jugak menduduki peperiksaan UPSR. Tidak mengaku kalah dipertengahan jalan.Cuma lepas ni, bila masuk sekolah menengah, belajar rajin2 dan target utk PMR pulak, ok..Kakak yang dah berjaya tu, jangan terlalu merasa puas hati ok..Masih panjang lagi perjalanan hidup ni.Kita tak tau apa yg akan berlaku pada masa akan datang. So, be prepare from now on.
Ok, utk kakak..ciknor taktau lagi nak bagi hadiah apa...Nanti ciknor fikirkan ye...peace~~

Congrats again!


kakak @ my lovely niece - nur ezreen nabila..

ciknor pon tumpang inteprem lah..hehehe


notakaki:alhamdulillah, syukur sgt..teringat pulak masa aku upsr dulu..ok la tp x sehebat kakak..hehee


Wednesday, November 16, 2011

Wordless Wednesday

Assalamualaikum


Friday, November 11, 2011

111111 121111 131111

Assalamualaikum...hye peeps..
hari ni 11/11/2011 kan..? wah ramai betol yg post tarikh ni kt FB..Aku pon sama...tapi buat lain sikit.Aku letak 111111 121111 131111..hahaha..Oh..ini tiada niat apa2 ok..just on that day ada event penting..wooottt...

11/11/11 - aku nak balik kampung hantar barang2 sebab dah nk habis praktikal. then, nk pergi wedding my friend kt Parit, Perak...Oh bestnya.pengantin perempuan ajak tidur dalam bilik pengantin la..hahaha...amik berkat sat..weeeee...jangan jeles oke =p

yeayy..ni pengantinnya..selamat pengantin baru kak wana..
semoga kekal hingga akhir hayat.=)

12/11/11 - errr..date ni...ada apa eh ....^_^ ..tiba2 tangan kejang nk taip..hahahahaha

13/11/11 - aku balik Kulim lah...then petang tu ada QTI (pra test jpj tuh..) ...dah la lama tak bawak kereta..apa jadi la nanti kan...opss...lupa lak...nnt ada non-official jpj nk test aku..wawawaaa....tengok dulu la..takot aih nk bawak kereta org kt tempat org...

haa..see, on this weekend I sgt busy tau...Ni nk travel jauh ni..
Kulim -Parit - Ayer Tawar -Sitiawan - Lumut - Kulim ....pengsannnnn $%*&*(@^&%

Just pesanan ringkas..Tak yah la nk taksub sangat dgn tarikh hari ni 111111..it's just a number right..so, buat biasa2 sudah...peace~~

notakaki:sgt taksabar nk tgk wedding nih..=)

Thursday, November 10, 2011

Orang lain yg interview aku yg nervous

Assalamualaikum..
Morning semua...entry ringkas di pagi hari. nanti nk buat entry yg sampai lebam biji mata bila baca.hahaha..
hari ni bersamaan 10/11/2011 kan...ouh..hari ni 'my friend' ada interview kerja...pukul 10.30 am. jap g..Hope he can do well and get the job...peace~~

oucch..dia yg nak p interview aku pulak yg nervous kan...haihh -.- . Ini belom lagi aku yg g interview kan...mau nk pengsan...hahaha....pernah kot...before ni, company yg aku praktikal ni buat interview..aku kunun2 nk pergi la...tapi confident tak cukup..dah sampai tempat interview rasa nk patah balik..Nasib baik la kawan aku tahan..kalau tak, tak mungkin aku dapat praktikal kt sini..thanks kawan...masalah nervous aku ni mmg lain macam sikit...=.=" . err..pada hal bila dah masuk bilik interview tu aku pulak yg banyak cakap..hahaha..giloss aku nih...

So,good luck and all da best ya...InsyaAllah, kalau job itu utk kamu, pasti dapat kan..=)

sy doakan kamu=)


err..kamu jgn nyanyi macam ni pulak..ahakss..

notakaki: jangan nervous2, sbb nnt sy pon nervous..hahaha...all da best to u~

Wednesday, November 2, 2011

Lawatan ke tempat praktikal

Assalamualaikum...
hye peeps! sihat..? hope semua sihat la ye..

Otakku sudah jem sekarang nih! So, mau mengemaskini entry ini..kasi release sikit serabut2 kt otak nih =.='
Ok, semalam lagi la busy kan...Sebabnya pensyarah nk mai melawat budak praktikal...ouch..menggelabah semacam lor..apa pon tak prepare..Serius, slide ke apa ke semua tak buat..coz ramai yg kata lecturer datang melawat tengok2 jer..Nasib la baik prepare tang point2 yg tau bakal di aju oleh Prof..alahai...yg lain spontenous tuesday je la..heheheh...Present lak dengan manager2, n harus lah english kan. . . entah apa yg aku mengarut semalam xtau lah...hehehe..

tapi manager n mentor aku xde..xde sape la nk tolong backup pasal project yg aku buat..berdikari la time tuh..huk huk huk...but, everything is ok..=)

after presenting, memang lega laa...maklum la dah lepas n im the last person..dan la nk grab idea dari kawan2 apa yg nak dicakap..polish sikit2 yg dh sedia ada dalam otak nih...hoohoho..takde mende la pon..menggelabah je lebih haku nih =.="

Then, kitorg ajak prof makan kt cafe dalam nih..the best part is dia yg belanja..ekekkekke...dalam mind aku dah terfikir nk belanja Prof sebab baru je dapat elaun kan ^_^. Org kata dah rezeki depan mata, takkan nk tolakkan..hehehe...tengah hari tu makanan kami ditaja oleh Prof Zahir..Terima kasih Proz..=) [bajet dia baca la blog aku ni kan].

bergambar sangat wajib ok! ce cari mana saya...hehe

ok, nak balik dah ni..adios...

notakaki : thanx a lot to prof zahir datang melawat kami kt sini =)

Tuesday, November 1, 2011

Welcome The Busy November

Assalamualaikum....

Welcome November! 11012011
oh..baru malam nk update blog..sangat tak berkesempatan. hari ni sangat busy..Tapi nk jugak buat pasal November ni..not too late rite...?Still 1st november today..

Welcome Welcome Welcome November..
Pejam celik pejam celik cepat je masa berlalu..2011 dh pun nk melabuhkan tirainya...Dan November ni akan banyak perkara berlaku...


being like this..? errr...@_@

November...bulan ni bulan yg sangat busy utk aku sbg seorang budak praktikal...bulan ni aku busy dengan nak siapkan draft report - by this week nk kena submit dah =.=' . then after that, lepas lecturer cek nk kena submit final report before end of november... - sangat busy di situ

then, project aku utk enhancement tu pon belom siap lagi. tak tau pulak bila due datenya...report for company jugak harus buat..err, not start yet =.= . - sangat busy disini

lagi..sebagai student yg dah nk habis belajar, aku jugak sebok nk cari kerja..tak kan nk tanam anggur pulak kan..ermm...isi lah segala macam form, jobstreet jobstrot semua ada la - sangat busy jugak disinun...

lagi..? first week of November . yeayy...raya haji pon bulan november kan...so, this week aku akan balik kampung..cuti masih belom approve - apply lambat lagi =.="

second week of november pulak ada jemputan kahwin kt Parit, Perak. Sudah plan dengan sebaik mungkin. InsyaAllah akan sampai.On that week jugak, myb nak hantar barang2 pulang ke kampung. after kenduri, g holiday jap even 1 hari ja..=)

third week of november, ada kenduri kahwin officemate a.k.a my teammate jugak..ini masih didalam pertimbangan. insyaAllah, kalau tak ada aral, sampai la kami.kalau tak sampai ku kirimkn doa dan hadiah utk kamu dan pasangan =)
oh, on this week aku ada test JPJ...wish me luck ya..xmo repeat2...errr...

last week of november ada kenduri kahwin jugak...jemputan dari kawanku.insyaAllah, yg ni jugak akan cuba ku penuhi..=)

last day of november 30/11 - my best friend's birthday (Wawa bambam) .kalau ada rezki ada lah hadiahnya, kalau xda rezki xda la ye sayang...ngeee~~


my best friend - mokcik wawa bambam - maaf, curi gambar mokcik kt fb..hehe

haa..see, every week of november is full! confirm this week akan terasa kejap sangat.then aku akan abis praktikal awal bulan 12...yeayyy..suka suka suka..=)

fuhhh..tak sangka aku boleh list kan segala aktiviti yg bakal berlaku dalam bulan november nih..banyak jugak ..atoi...aku harap segala urusan akan dipermudahkan oleh Allah...=)

notakaki: cuba utk selesaikan satu persatu masalah yg melanda


Monday, October 31, 2011

SEGMEN FOLLOWER 1111 BLOG MIMI

Assalamualaikum
hye peeps..
Morning Monday utk semua..
Hari ni nk join segmen..Actually I dah di tagged oleh FANA...So, I join la..hehe..
oh...segmen ni ada hadiah ok..so, jom2 rebut hadiah tu..kalau korg taknak xpa...kasi kt I je..ngeee~~



hadiah-hadiah :-
1.danboard 
2.topup rm10
3.earphone domo
4.shawl  warna-warni

Tarikh Tutup : 11/11/2011 
cantik tarikh tu kan..

tag : ribena

Sunday, October 30, 2011

I Know I Will

Assalamualaikum


Saturday, October 29, 2011

4th GIVEAWAY DILAZFAMILY

Assalamualaikum...

Selamat berhujung minggu utk semua...Hari Sabtu yg indah ni I nak join GA la..Masa blogwalking tadi terjumpa GA ni..Saja la memeriahkan suasana..teehee


Ada syarat-syaratnya ok..Klik header tu dulu, baru tau syaratnya..

soalan wajib dijawab
* Bila tarikh lahir Dilaz dan Dilaz asal dari negeri mana.?

jawapan : 
Tarikh Lahir 2 September 1983
Asal Negeri Johor Darul Takzim

tag : fana




If Someone . . .

Assalamualaikum

jiweng! yeayy..tonight, my mode is "jiweng karat" ok..haha..No la, I found this quote at FB...Since no entry update for 2 days, so I just wanna share this quote...

If someone wants to be a part of your life, they'll make an effort to be in it.

Really meant it...Who really want you, they will try to do anything so that they can be a part of your life...ya, anything to win your heart, to make sure you will be their partner. No give up, and always try harder to win you..

So, don't bother reserving a space in your heart for someone who doesn't make an effort to stay. 

No need to reserve for someone who doesn't look at you, doesn't see your love and of course doesn't make an effort to stay. So, you have to think to give a chance to the person who are really make an effort to be a part in your life....
notakaki : just wait n see what will happen next....

Wednesday, October 26, 2011

Starving. . .

Assalamualaikum dan Happy Deepavali..
hye peeps...

Macam mana semua hari ni..? Ada sihat ka..? Ada pergi open house ka..? hehe...Di hari cuti ni aku duduk rumah je..so far la kan..jap2 lagi tak tau la pulak kan..teehee...Pejam celik pejam celik dah petang pon hari..cepat kan masa berlalu...Kali ni nk update pasal kitorg starving gila hari tu..dah la lately selalu hujan kan..so, perut ni sentiasa mintak diisi walaupun baru sahaja diisi..see, gedik sungguh permintaan perutku ini..

Masa hari kejadian, aku dah makan siap2 kt cafe office tu..Ceh..bajet malam akan kenyang la..So, tak payah nak makan lagi la kan..Lepas je aku mandi, terus perut ni kriok kriookk mintak diisi..Em..aku apa lagi, ajak la housemate aku p cari makanan..Jom makan roti tisu! So, dia pon mengalami perasaan yg sama dengan aku iaitu LAPAR...hahahaa..apa lagi, terus bersiap la nk ke kedai mapley..Pergi yg dekat jer... Dan di masa yg sama, masing2 hanya punya Ringgit Malaysia tak sampai RM10! See, ada hati nak makan luar kan..? Tapi perut ni tak boleh kosong...ngeee~~ Masing2 mengingatkan diri supaya makan tidak melebihi duit yg dibawa. jap lagi tak pasal2 kena basuh pinggan kat kedai mapley...duit takde nk bayar kan..hahah...

Ok laa..meh layan pic..See apa yg kami makan....



Ini la roti tisu idaman kami..haha...Happy bila roti tisu ni berdiri tegak dengan eloknya.before ni dapat roti tisu yg baring...Tak syok sangat..


this is my order..Roti Cheese..saja nk try kelainan..em..not bad la tapi pas ni nk mintak double cheese la..baru terasa ummmpphhh...



Teh tarik harus lah wajib ada ! 

ok, dah..sekian saja aku mengarut utk entry nih...Selamat Bercuti utk semua

notakaki: perut aku asik lapar jer..haihhh =.=  mok mok la sy pas nih..