Followers

Monday, May 7, 2012

Rutin Harian Berubah

Assalamualaikum..

hye peeps, morning morning morning...

Disebabkan aku sampai ofis awal, sempat la aku nk update blog. Ramai yg tak datang lagi. Pagi2 dah hujan lebat tapi nasib baik aku dapat bas awal. So, awal la aku sampai ofis. 

Today is my second week working. Tapi baru masuk hari ke 4. Last week masuk kerja hari Rabu kan.So far aku belum ada task lagi. Myb hari ni dapat task la.Berdebar jugak nih..Now, rutin harianku sudah berubah sepenuhnya. Dulu bergelar pelajar or trainee sekarang sudah bergelar pekerja or staff. Satu pengalaman yg baru dalam hidupku.cewaahh...hehe..

Alhamdulillah, bersyukur aku dapat kerja nih. Rasa excited pulak dapat kerja. Rasa nk kecoh satu kampung. hahaha.. Tapi tak baik takbur2 ni kan. Buat2 biasa sudah..

So rutin aku sekarang, 
bangun pukul 6.00 pagi, mandi - akan berebut2 dengan anak-anak buah aku yg pergi sekolah, tapi aku make sure aku yg dapat mandi dulu. hahaha..Then bersiap-siap. 
Pukul 7.00 keluar rumah, abg aku akan hantar ke bus stop. Then saat paling tak best. Tunggu bas. Ouh..mula2 bas ni ok..
Pukul 7.20 / 7.25 a.m akan sampai tapi ada satu hari tu bas sampai pukul 745 a.m. Spoil mood aku that day. Then bas akan jalan sampai ke stesen LRT dalam pukul 8.00a.m. Normal la pagi2 of cos la ramai org. So far, aku belum beli lagi tiket rapid or touch n go. Tunggu gaji lah..Bersusah dulu sekarang nih. .Sampai ofis lebih kurang 8.45 a.m. Masih awal dan sempat breakfast. Everything ada kt sini. So, tak perlu risau kalau tak sempat breakfast.
 Bekerja dari 9.00 - 6.00 pm dan dekat pukul 6.00pm aku akan sibuk bersiap nk balik.hehe...balik awal la sebab tak ada kerja lagi. 
Pukul 6.30pm aku akan sampai dan some1 akn pick up aku.pergi makan, balik, rehat, tidur. So everyday akan rotate macam nih..Penat? ohh..biasa la..mana ada kerja tak penat. Duduk saja pon penat ok..


opss..ok lah..nk breakfast jp. mood blogging spoil pabila internet di rumah sgt lembab macam siput -.-

4 comments:

  1. untungla dia ada orang pick up..kihkih...;)

    ReplyDelete
  2. kekalkan datang awal dekat ofis..:)

    ReplyDelete
  3. hahahaha.... tanya dia la antaq ang :)

    ReplyDelete