Followers

Monday, May 2, 2011

Bersyukur sebab tak cantik

Assalamualaikum dan selamat malam semua..

malam ni qaseh nk share 1 cite la.qaseh share dr FB..




Kerana saya tidak cantik..

saya tidak jadi mangsa gangguan lelaki-lelaki yang rosak akhlaknya.

Kerana saya tidak cantik..

saya dapat pelihara diri saya daripada pandangan bernafsu lelaki yang tidak menjaga pandangannya.

Kerana saya tidak cantik..

saya selamat daripada menjadi senjata iblis mencairkan iman lelaki.

Kerana saya tidak cantik..

saya tidak mendapat fitnah dan cemburu daripada wanita-wanita lain.

Kerana saya tidak cantik..

saya tidak mengharapkan pujian daripada mana-mana lelaki dan wanita, dan kerana saya tak cantik, akhirnya saya menemui insan yang mencintai saya seadanya.

Paling penting, kerana saya tak cantik..

saya sentiasa mencuba untuk menjadi cantik pada pandanganNya. Cantik pada pandangan manusia bukanlah apa-apa.



6 comments:

  1. manusia adalah sebaik2 kejadian... x ada istilah cantik atau x cantik kerana ciptaanNya itu semuanya cantik..

    (kepada yg percaya sangat alien tu, ingat! manusia adalah sebaik2 kjadian.. kalau btul la ada alien, mesti kita dah pegi planet diorang dulu, sebab kita lebih better, kita lebih pandai..)

    sori komen out of topik.. saja menyelit2 untuk mencari ruang berdakwah..hoho....

    ReplyDelete
  2. sy suke entry ni..amat2 suke..terime kasih sebab Allah jdkan sy xcantek heheh...TQ for da nice entry..ehhehe

    ReplyDelete
  3. cantik is subjektif...
    tp dayun suka tengok wajah qaseh..sweet pada pandangan sya

    ReplyDelete
  4. gary : iye.sy setuju jgk dgn awk.just share this entry..

    nuruashia : thanx ya..tp awk cantik la..

    dayun : yup.totally agree..cantik sgt subjektif utk semua org..btw, thanx..xde la sweet mana pon ^_^

    ReplyDelete
  5. syukur juga sebab saya tak cantik... ^_^V

    ReplyDelete
  6. rase nye kita ade persamaan :D

    ReplyDelete