Followers

Friday, January 27, 2012

Akhirnya tamat sudah igauan ngeri...

Assalamualaikum dan selamat malam

hye all..

ermm...kesiannya blog sy nih...jarang sekali tuannya update.Asyik bersawang jer kan.Apa boleh buat, banyak sangat kekangan sekarang nih. Bila ada mood nk update entry, no idea pulak.Bila ada idea nk update, no mood lak.macam tu la dari hari ke hari...wahai blog..jangan merajuk ya.. i love u tau...hehehe...panjang lebar pulak aku babling kt sini..haihh..

Ok ok...firstly, syukur alhamdulillah akhirnya aku berjaya juga menamatkan zaman belajar aku..eh, bukan dah tamat ke..? hehe...memang dah abis belajar tapi result utk last semester baru je keluar semalam..Alhamdulillah, syukur padaMu ya Allah...Aku tak sangka dengan result tu sebenarnya...

Ouh..really nervous for waiting this final result. Actually, ada kes pasal internship hari tu.tu yg nervous semacam.Malas nak bercerita dengan org. Just sharing dengan close friends jer..Habis je praktikal kepala terus serabut. Macam2 la yg terjadi. Ingat kan boleh bertenangkan.Maklum la dah habis belajar. Tapi ni tidak. Lagi serabut ada laa-.- .  Kalau aku tak tengok markah dari supervisor aku tu lagi bagus. Tak de la nk serabut bagai...errmmm..supervisor and mentor aku masa praktikal tersangat lah strict dalam bagi markah.ouh...markah aku terlalu jauh ke bawah kalau nk dibandingkan yg lain yg rata-ratanya lebih kurang sama. Diaorang tak tahu ke yg markah dari mereka tu jugak menyumbangkan percentage yg agak tinggi utk keputusan aku..? yg akan menentukan jatuh naiknya keputusan aku..haih...tak ingin ingat lagi tapi teringat jugak-.- . kenapa la mereka tak sporting macam supervisor2 yg lain..? mentor2 yg lain..? semua nk tolong student kot..Aku...? macam menempah maut je praktikal situ..ish ish...(oh...tak baiknya aku..maaff)

aha..see my face...time ni muka serabut gila.after my lecturer message regarding my practicum's marks.Serius, serabut weh...sape tak risaukan pasal result die kn..seperti telur dihujung tanduk jer-.-
p/s: sorry yaa..spoil our dated on that day.Next time kita pergi lagi ek...ulang balik sesi bergambar..ngeeee~~


Tapi apa2 pon aku kena berterima kasih jugak pd mereka coz bg peluang belajar kt situ. Even marks aku sangat la sedikit.Cukup-cukup makan.Paras hidung jer...Alhamdulillah, aku bersyukur dapat lecturer praktikal yg tersangat lah baik hati dan prihatin ke atas aku. Dia call aku, tanya aku, adakah aku bermasalah di tempat praktikal? err...sentap terus. No problem at all. All of them very nice. Siap buat farewell kecil-kecilan. Bg present. Snap pic together. Ya..they are really nice but in term of marks, they are really strict. Aku redha jer la.my uum lecturer yg tak pernah mengajar aku, yg aku baru jumpa sekali before masuk praktikal..Thanx a lot to u coz helping me in this situation. concern about me. Walau pon kita hanya berhubung melalui emel dan phone tapi I know u r really kind and concern about your student. Arghhh,,,touching jap...huhuhu..

next >>job...pls come to me.Hurry up..

Panjang pulak entry kali ni.emotional pulak tuh..emm...moral of the story dari kisah aku nih, dont judge a book by its cover. jangan disangka air yg tenang tiada buaya.Dan bersabarlah dalam menempuh dugaan hidup yg kadang2 kita sendiri tak duga dan tak tercapai di akal.

Akhirnya tamat sudah igauan ngeri yg selalu menghantui aku..Selagi result tak keluar selagi tu la serabut perot wehh..ekeke....sekarang ni dah tak serabut lah.Yang aku boleh cakap, aku lulus utk keseluruhan semester. Alhamdulillah....=)

p/s: kepada rakan seperjuangan yg akan start praktikum this february, good luck to all of u...chaiyok2...


notahati:hunting for the job..pls pls pls come to me...

5 comments:

  1. congratulations sbb dah habis belajar, semoga berjaya menempuh hari-hari yang mendatang ^_^

    ReplyDelete
  2. congrates..
    selamat menempuh hari2 bekerja lepas ni...

    ReplyDelete
  3. alhamdulillah dh habis blaja n dpt result...

    ReplyDelete